Zoeken
  • jellewierdsma1

Mijn eerste ervaring met Wix.com

Bijgewerkt: 19 sep 2019


Voilà, hij staat live. Mijn eerste website met Wix.com.


Ik heb er ongeveer een dag werk aan gehad, en dan eigenlijk vooral om copy te schrijven, inclusief de eerste twee blogberichten.


Toch heb ik lang getwijfeld...

Website Groeimakers.be, check!

De uberisation van de website-industrie


Toen ik nog voor een webbureau werkte, werd er al eens gelachen met opkomende kant-en-klare-websiteoplossingen zoals Wix.


Je kon ze er zo uithalen, die pruts-websites. Ze leken allemaal op elkaar, en waren allemaal even ongeïnspireerd. Zelf bouwden we intussen websites op maat voor budgetten vanaf €7k, maar bij voorkeur €15k of meer. Life was good.


Maar tijden veranderen, grenzen vervagen en steeds meer KMO's nemen voor hun website genoegen met een voorontwerp. Website-budgetten krimpen en schuiven door naar content marketing en sociale media, want daar gebeurt het vandaag.


Het beursgenoteerde Wix heeft slim ingespeeld op die evolutie en plukt daar nu de vruchten van:

NASDAQ: WIX


Een Wix website, iets voor jou?


Ik ga héél eerlijk zijn: als ik morgen wakker word met een jaarlijkse omzet van zeven cijfers, dan voel ik me er waarschijnlijk niet meer zo comfortabel bij mijn website en hosting in de handen van een template-machine als Wix te laten.


Uiteindelijk blijven websites de online hub van je merk, dus is een uitmuntende website cruciaal om je merk uit te bouwen.


Maar alles op zijn tijd. Voorlopig biedt Wix exact wat ik nodig heb. Het is snel, eenvoudig en efficiënt (jaarlijkse kost van om en bij de €100), wat me toelaat meer van mijn tijd en energie te investeren in mijn klanten en mijn verhaal. 😊Alternatieven: Webhero en Wordpress

Zoals Wix zijn er tientallen andere content managemensystemen waar je snel mee aan de slag kan om een website te produceren. Een speciale vermelding in dit kader voor het Belgische bedrijf Webhero.be van Jo Deferm, ik heb al met plezier websites opgezet en beheerd via dit systeem, prachtige templates ook om uit te kiezen!


Al wie snel een website nodigt heeft, er voorlopig niet te veel budget in wil investeren maar wel graag wat begeleiding / service wil, heeft bij Webhero al een website vanaf €629/jaar.


Wereldwijd wellicht het bekendste content managementsysteem blijft tot op heden Wordpress. In tegenstelling tot Wix is Wordpress volledig gratis, al zijn de meeste (degelijke) templates wel betalend.


Ik heb in het verleden meermaals met Wordpress gewerkt maar koos nu voor Wix omdat ik er sneller/gemakkelijker een template vond die me aanstond (en deels uit nieuwsgierigheid).Wat is het verhaal achter jouw website?

Ik ben zeer benieuwd naar jullie ervaring met websites: welke content management systemen heb je al gebruikt, hoe verliep het proces om de website op poten te zetten, deed je alles alleen of werkte je samen met derden?


Sharing is caring!

PS: ik heb het nog niet getest, maar het zou mogelijk moeten zijn om onderaan deze pagina een reactie te plaatsen. Indien niet, geef me dan graag even een seintje op hello@groeimakers.be 😉

156 keer bekeken1 reactie
 

0477041616

Hefveldstraat 98, 3500 Hasselt

Erkend dienstverlener door de Vlaamse overheid in het kader van de KMO-portefeuille met registratienummer DV.A238577 voor de pijler Advies en registratienummer DV.O238576 voor de pijler Opleiding.

©2020 Groeimakers bvba.